Ферари тества подобрения по F1-75 на „Монца“?

Отборът на Ферари се възползва от правото си на втори филмов ден за сезон 2022 във вчерашния ден. Той се проведе на пистата „Монца“, а зад волана на F1-75 седна лидерът в генералното класиране във Формула 1 след първите пет старта Шарл Леклер.

Самото трасе бе буквално отцепен район, но все пак верните фенове на Скудерията успяха да се доберат до трасето и да направят няколко шпионски снимки. На тях се вижда, че монегаскът излиза на пистата с две различни спецификации на задното крило на пистата, като дори бе използвана и FlowVis боя.

Именно това подхрани слуховете, че от Ферари са използвали деня по-скоро за тестване на нови части, а не за правенето на промоционални клипове. Самият факт, че филмовият ден се проведе на „Монца“, а не на „Фиорано“, където Ферари традиционно прави своите филмови дни, допълнително наведе на мисълта, че от Скудерията са търсели начин за намаляването на челното съпротивление на F1-75 и съответно увеличаване на топ скоростта на правите.

Ферари преследват половин секунда в Барселона
Ферари преследват половин секунда в Барселона

Точно това е и най-голямата слабост на „Черните кончета“ от началото на сезон 2022, което позволи на Ред Бул да стигнат до победите в Саудитска Арабия и Маями чрез по-високата си топ скорост.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти