Добрев: Страхотен успех за Септември, призовавам клубовете за повече търпение към младите играчи

Спортният директор на Септември (София) Кристиян Добрев остана много доволен от това, че отборът си гарантира участие в efbet Лига през следващия сезон. Столичани няма как да бъдат изместени от първите 3 места във втория ешелон на българския футбол, които дават право на директна промоция.

Той призова за повече търпение от клубовете към младите български футболисти, за да тръгне родният футбол нагоре.

Септември (София) взе нужното от Спортист (Своге) и се завърна в efbet Лига!
Септември (София) взе нужното от Спортист (Своге) и се завърна в efbet Лига!

"Страхотен успех за целия клуб! Това е един пример за всички отбори, че с млади момчета целта може да бъде постигната. Бяхме изостанали в един момент, но през втория полусезон отборът игра страхотно. Може би днес напрежението се отрази на момчетата. 

Истински съм щастлив и поздравявам всички хора в клуба. Футболистите изиграха много добър сезон на фона на младостта, която притежават. Надяваме се догодина да продължат в тази възходяща линия. Не е страшно да даваш шанс на младите български футболисти. Те имат качество, но липсва търпение от клубовете към тях. 

Условията, които имаме, са най-добрите в София. Играем най-добрия футбол през втората част от сезона. Апелът ми към всички е за търпение и шанс за младите футболисти, ако искаме футболът ни да тръгне нагоре. Спортно-технически тази една година за нашите футболисти беше много ползотворна. Играчите натрупаха опит, самочувствие и увереност. Сега сме една идея по-готов за елита. 

Тези 34 мача до момента са много по-ползени за един млад футболист - като търпение, игрово време и допуснати грешки. При нас няма нищо на всяка цена. Следваме си нашите цели и продължаваме да даваме път на всички талантливи деца от школата. Все още не знаем къде ще домакинстваме догодина, но не това е най-важното сега", сподели Добрев.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички