Гомис: В момента се преговаря за евентуално продължение на договора ми с Локо (Пд), но още няма споразумение

Защитникът на Локомотив (Пловдив) Кристиан Гомис призна, че се водят преговори за неговото оставане при "смърфовете", но все още няма споразумение. Той разкри, че се чувства добре в България, а голямата му цел е да заиграе за националния отбор на Сенегал. Ето какво каза още Гомис пред френския сайт "Фут Меркато":

Гомис обвини защитник на Арда в расизъм
Гомис обвини защитник на Арда в расизъм

"След Ле Мюро изкарах проби в Аталанта Бергамо, откъдето имаха интерес към мен. Всичко мина добре и трябваше да подпиша договор, но в последния момент това не стана заради административен проблем.

В България нещата вървят добре, успях да се наложа като титуляр. Имат ми доверие, имам всичко на разположение, за да се чувствам добре. Атмосферата е невероятна, хората тук обичат футбола. Идва доста публика, независимо от съперника. Приятно е, особено, когато играем срещу големите отбори - Лудогорец или ЦСКА.

Да играем редовно в Европа е допълнителна мотивация, още повече, когато вече сме пробвали. Миналата година ми бе за пръв път и натрупах много зрялост в тези мачове (бел. ред. - с Копенхаген).

В момента се преговаря за евентуално продължение на договора ми, но още няма споразумение. Когато дойде моментът, ще взема решение. Но имам желание да се върна във Франция. Това е моята страна", споделя той.

Бранителят признава, че мечтата му е да получи покана от националния отбор на Сенегал. "Това е мечтата ми. Роден съм в Сенегал, това ще бъде голяма гордост за мен", каза Гомис.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти