Валентич: Всяка ситуация 50/50 отива на страната на опонента, ще сме трети и ще играем в Европа

Наставникът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич обяви след домакинското поражение с 1:2 от Лудогорец, че съдията не е повлиял директно на резултата, но е свирил ситуациите, които са 50/50 срещу в полза на другия отбор.

Лудогорец пречупи Ботев (Пд) с два комични гола
Лудогорец пречупи Ботев (Пд) с два комични гола

“Бих казал на футболната федерация, на съдийската комисия - всяка ситуация 50/50 отива на страната на опонента. Загубихме голяма част от нашанта енергия заради тези неща. Също нямахме и късмет. През второто полувреме действахме по-добре отколкото през първото, но исакме много повече. Срещу Лудогорец ако не вкараш, няма как да спечелиш. Трябва да изградим сила в клуба и феновете ни трябват. Не искаме пиротехника. Ако имаше феонове, можеше да спечелим много от тези ситуации 50/50, които отидоха при Лудогорец. Понякога федерацията и хората влияят. Грешките в българския футбол трябва да бъдат посочвани от медиите. Заради това българският футбол няма как да се бори за европейско и световно първенство.

Мога да кажа, че днес съдията не повлия директно на резултата, но в някои ситуации, които можеше да има жълт картон, той не го дава. Не обвинявам съдията за картона на Рабей, защото това си беше картон, но да показва на всички. Ще играем в Европа, ще спечелим третото място”, закани се Валентич.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Снимки: Борислав Цветанов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти