Волф: Люис няма да си тръгне заради проблемите на Мерцедес

Волф: Люис няма да си тръгне заради проблемите на Мерцедес

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън е един от най-възрастните пилоти във Формула 1, като по-възрастен от него е само Фернандо Алонсо. Преди началото на сезона шефът на Мерцедес Тото Волф прогнозира, че Хамилтън може да кара поне още два сезона в световния шампионат, но трудното начало на кампанията за бившия шампион и тима му породи слухове, че това може да се промени.

Затова и в Австралия Тото беше директно запитан дали формата на Мерцедес през 2022 година няма да ускори плановете на Люис да сложи край на кариерата си.

“Всъщност, не сте ме разбрали правилно - обясни Волф. - Използвах дума, която на английски озвачава “две”, но в Австрия значението й е “няколко”. И имах предвид, че Люис ще остане във Формула 1 още няколко сезона. Това ще е интересен период.”

В Мерцедес бързо решават проблемите си
В Мерцедес бързо решават проблемите си

Волф направи и сравнение с времето, когато Мерцедес далеч не бяха силата, която са сега във Формула 1.

Хамилтън: Нямаме никакъв прогрес
Хамилтън: Нямаме никакъв прогрес

“Когато Люис дойде в Мерцедес от Макларън, тимът ни беше в по-лоша форма, но след това той спечели шест световни титли с нас. И може пак да ни помогне да се върнем на лидерската позиция. Хората слагат край на кариерата си когато вече не получават удоволствие от това, което правят. А Люис обича работата си. Наскоро Фернандо Алонсо обяви, че иска да се състезава още 2-3 години. Люис е в отлична форма и нищо не му пречи да продължи да се състезава”, допълни Волф.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти