Ясен Петров: Колективът в отбора е ключът към успеха, Десподов се извини на всички

Националният селекционер на България Ясен Петров сподели мнението си за изиграните контроли срещу Катар и Хърватия. Той вижда позитиви в играта, въпреки че "лъвовете" допуснаха две загуби. Петров открои, че ключът към успеха трябва да бъде колективът в отбора.

"Има и негативи, и позитиви. Влязохме неконцентрирано в първия двубой, особено първите 45 минути. Допускаме много елементарни грешки в защита, но позитивното е, че създаваме доста голови положения. 
Вкарваме от игра - особено срещу Хърватия имаше ситуации, които можехме да отиграем по-добре. Съдиите накланяха везните в определена посока и в двете срещи, но това не е извинение", започна националният селекционер.

10 Националите по футбол пристигат от Катар

"Полезни проверки се получиха, използвахме почти един и същ състав - с малки промени. Това е хубаво, защото горе-долу знаем на кое ядро можем да разчитаме. Играхме с един и същ състав през 3 дни. Хърватите влязоха по-свежи и въпреки всичко се получи полезна проверка. 

Голяма глупост на Десподов лиши България от престижен резултат с Хърватия
Голяма глупост на Десподов лиши България от престижен резултат с Хърватия

В защита има още много работа, но радостно е, че създаваме ситуации. Видяхме каква ще е атмосферата и условията за предстоящия Мондиал. 

Радвам се, че това, което направи Десподов, се случи по време на контролна среща. Имах разговор с него, той се извини на мен и целия отбор. Съжалява за това, което е сторил, но се подведе по емоциите. 

Британските медии определиха Десподов като "Роналдо за 60 секунди"
Британските медии определиха Десподов като "Роналдо за 60 секунди"

Изисквам много от футболистите. Когато дойдат резултатите, тогава тази психическа неуравновесеност няма да я има. За мен най-важен е колективът. Ние нямаме кой знае какви звезди, само Петко Христов, който играе в топ 5 първенство. Нашата сила трябва да бъде колективът и казах на момчетата, че това е ключът към успеха", завърши Ясен Петров.

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти