Разкриха предполагаемата причина Украйна да не мобилизира Жуниор Мораеш

Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш е направил дарение към украинската армия на стойност 1 675 000 гривни, което е точно 50 000 евро, съобщават медиите в страната. Не е изключено по тази причина на него да му е било позволено да напусне страната, независимо че има украински паспорт и подлежи на мобилизация.

В социални мрежи се появиха снимки и видеа, от които стана ясно, че Мораеш е бил сред най-активните по извеждането от Киев на повечето бразилски футболисти на неговия Шахтьор (Донецк) и бившия му клуб Динамо (Киев). Заедно със семействата на тези играчи групата набъбна до 42 души.

През уикенда всички те преминаха на територията на Молдова, след което стигнаха и до Румъния. Самият Мораеш призна, че лично той е поддържал постоянна връзка с президента на УЕФА Александър Чеферин, който е координирал евакуацията. За това потвърди и съотборникът на Мораеш в Шахтьор Давид Нерес, който с публикация в “Инстаграм” изрази признателността си към своя сънародник.

Междувременно все повече действащи и бивши украински футболисти от чужбина и страната помагат с пари на армията, която воюва с руските окупатори. До момента те са превели около 500 000 евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти