Шахтьор изрази благодарност на Чеферин

Шахтьор изрази благодарност на Чеферин

Украинският футболен клуб Шахтьор (Донецк) заяви, че бразилските им играчи са напуснали безопасно страната след нахлуването на Русия. Шахтьор, който е базиран в източната част на страната и има доста бразилци в отбора си, каза, че играчите и семействата им вече са пристигнали в Румъния. От клуба добавиха, че чуждестранните играчи на Динамо (Киев) също са напуснали страната. Трима бразилци, които играят за СК Днепър-1, преминаха границата с Румъния в събота.

"Евакуацията на играчите стана възможна благодарение на личната помощ на президента на УЕФА Александър Чеферин, президента на Украинската футболна асоциация Андрий Павелко и президента на молдовската футболна федерация Леонид Олейниченко. Искаме да благодарим за помощта на всички, които взеха участие в този процес", се казва в изявление на Шахтьор.

Треньорът на Шахтьор: Хората в Украйна изнасят голям урок на страните от Запада
Треньорът на Шахтьор: Хората в Украйна изнасят голям урок на страните от Запада

Футболните ръководни органи ФИФА и УЕФА в понеделник отстраниха националните и клубните отбори на Русия от всички състезания до второ нареждане. Ожесточени боеве и руски бомбардировки в Украйна убиха десетки хора и предизвикаха бежанска криза.

Русия нарича действията си в Украйна "специална операция", която според нея не е предназначена за окупиране на територия, а за унищожаване на военните способности на южния си съсед и залавяне на опасни националисти.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички