Съпругата на Бърни Екълстоун: ФИА трябва да подкрепи Майкъл Маси

Съпругата на бившия бос на Формула 1 Бърни Екълстоун – Фабиана изрази своето мнение, че Международната автомобилна федерация (ФИА) трябва да подкрепи състезателни директор в шампионата Майкъл Маси след финала на сезон 2021 в Абу Даби.

На „Яс Марина“ австралиецът взе няколко решение, които имаха своите привърженици и критици, но преобладаващото мнение сред фенове и работещи в спорта е, че той трябва да бъде сменен. Г-жа Екълстоун, която е бивш служител на ФИА, обаче е на мнението, че централата трябва да изкаже своята подкрепа към Маси и той не трябва да бъде уволняван.

Ферари: Маси имаше най-трудната работа на планетата в Абу Даби
Ферари: Маси имаше най-трудната работа на планетата в Абу Даби

„Не виждам причина Майкъл да не продължи да изпълнява задълженията си. Ситуацията беше наистина сложна и той се опита да свърши възможно най-добрата работа в случая. Щеше да е също толкова лошо, ако състезанието беше завършило зад колата за сигурност. Той е добър човек и ФИА трябва да го подкрепи“, заяви Фабиана Екълстоун пред Daily Mail.

Бивш директор на Мерцедес: Маси беше гениален и брилянтен
Бивш директор на Мерцедес: Маси беше гениален и брилянтен

Съдбата на Маси и неговият екип се очаква да бъде обявена по време на следващото заседание на Световния моторспорт съвет (WMSC) на ФИА, което ще се проведе само два дни преди началото на сезон 2022 в Бахрейн. Именно тогава ще бъдат официално обявени резултатите от анализа на случилото се в Гран При на Абу Даби на 12 декември 2021 година.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти