Дончич прие критиките: Знам, че трябва да бъда в по-добра форма

Дончич прие критиките: Знам, че трябва да бъда в по-добра форма

Суперзвездата на Далас Маверикс Лука Дончич отново отнесе критики за това, че се е отпуснал и не се намира в идеална кондиция през настоящия сезон в НБА. Легендата на Индиана Пейсърс Реджи Милър, който отразяваше двубоя между Мавс и Бруклин Нетс през изминалата нощ, отбеляза, че движението на словенеца по паркета е твърде бавно и той се намира в най-лошата форма в живота си на едва 22-годишна възраст.

Самият Дончич бе попитан да коментира думите на Милър на пресконференцията си след мача, признавайки, че наистина се е отпуснал в последните месеци след Олимпийските игри.

“Хората ще говорят за това, няма как да е иначе. Знам, че трябва да бъда в по-добра форма. Имах доста дълго лято и мисля, че си почивах твърде много. Играх на Олимпийските игри, а след тях си взех три седмици за релакс, които явно са се оказали предостатъчни. Ще се наложи да се върна на правия път”, бе коментарът на Лука.

Според ESPN Дончич е тежал цели 117 килограма в началото на тренировъчния лагер на Далас преди няколко месеца, което е било с 13 килограма повече от предварително записаното му тегло. Липсата на достатъчно добра кондиция не пречи на свръхталантливия словенски национал да регистрира средно по 25.5 точки, 7.9 борби и 8.5 асистенции, но като най-голям минус в играта му може да бъде определена защитата, която е пряко зависима от физическото му състояние заради мудното му движение по паркета.

Във временното класиране Далас се намира на 7-о място в Западната конференция с баланс 11-12, но тимът на Джейсън Кид е загубил 8 от последните си 10 мача.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички