ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Сдружение ПФК Ботев с писмо до Кирил Петков, Слави Трифонов и проф. Андрей Чорбанов

От сдружение "ПФК Ботев" разпространиха отворено писмо, адресирано до председателя на Народното събрание Никола Минчев, до вероятния бъдещ министър-председател Кирил Петков, до лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, до проф. Андрей Чорбанов и до българската общественост. Публикуваме написаното от пловдивчани без редакторска намеса:

Бултрасите скочиха на депутат - искат извинение и оставка
Бултрасите скочиха на депутат - искат извинение и оставка

"Отворено писмо 

ДО Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ 
ДО Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ – ЛИДЕР НА ПП „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“ 
ДО Г-Н СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ – ЛИДЕР НА ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ 
ДО ПРОФ. АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ – НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ 
ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Преди часове жълто-черната общност от Пловдив бе потресена от позиция на проф. Андрей Чорбанов, изразена в социалните мрежи след футболната среща Левски София – Ботев Пловдив. Силно възмущение предизвикаха не толкова фенските пристрастия и не дотам грамотния изказ на популярен български учен, колкото заявеното скандално мнение на народен представител в българския парламент по изключително сериозна тема, каквато са базите на спортните клубове. 

Считаме, че е недопустимо по подобен безотговорен начин депутат да руши авторитета на Народното събрание и на политическата партия, която представлява. Проф. Чорбанов, редно е да Ви напомним, че като народен представител сте публична личност и подобни фенски изказвания са неуместни, доколкото са насочени не към любовта Ви към даден футболен клуб, колкото към ненавистта Ви към други. 

С изказването си вместо да защитите девиза над сградата, в която сте част от законодателната власт – „Съединението прави силата“, споделяте една нерадостна мантра на част от българите – „Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле“. Най- малкото – не Ви прави чест! 

Уважаеми г-н Петков, като избран депутат от Пловдив и като един от лидерите на новото управляващо мнозинство, считаме, че е редно да вземете отношение по темата за недостроените стадиони в страната. Вярваме, че една от важните задачи на новото правителство трябва да са спортните бази - общинска и държавна собственост, както и формиране на стратегия за тяхното развитие. 

В тази категория попада и строящият се стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за който жълто-черната общност отдавна настоява за прозрачност и отчетност за изразходваните обществени средства, спазване на строителните нормативи и срокове, както и ясен ангажимент и поставяне на краен срок за пълното завършване на обекта. 

Още повече, че според член 52, ал. 3 от Конституцията ни „държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма“. Вярваме, че в новото начало и промяната, която Вие олицетворявате, място трябва да намери и тази наболяла за стотици хиляди граждани тема! 

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ Член на БФС Акционер в ПФК Ботев АД".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти