Бултрасите скочиха на депутат - искат извинение и оставка

От клуба на привържениците на Ботев Пловдив излязоха с открито писмо до известния имунолог проф. Андрей Чорбанов, в което поискаха извинение от него и оставка заради вчерашната му публикация във "Фейсбук". Депутатът от "Има такъв народ" изрази емоционално радостта си след победата на Левски над "канарчетата", след което публикацията му беше цензурирана, а впоследствие изтрита. Феновете от Пловдив разпространиха скрийншот на първоначално написаното от професора. Публикуваме текста на "бултрасите" без редакторска намеса: 

35 Левски  - Ботев (Пловдив)

"Чорбанов - срам и позор! 

Неуважеми господин Чорбанов, вчера си позволихте да публикувате в личния си профил в социалната мрежа "Facebook" няколко изречения, които трудно бихме нарекли смислен текст или публикация. За съжаление, въпреки допуснатите грешки, смисълът, който сте вложили в изказването си е ясен, а коментарът ни с една дума е: Срам!!! 

Срамно е "професор" да пише неграмотно, срамно е "депутат" да има лично отношение към който и да е български град, още по-малко към Пловдив - най-стария град в Европа и културна столица на континента през 2019г. 

Срамно е български депутат да се радва, че липсват нормални спортни съоръжения във втория по-големина град в България. Срамно е да сте доволен, че децата няма къде да спортуват, срамно е, че за Вас България е София. Но най-срамен е фактът, че изтрихте своята публикация във Фейсбук. 

Като обществена личност и народен представил следва да можете да защитите всяко свое изказване и да застанете зад думите си - така правят достойните, интелигентни хора. 

Явно сред "синята публика" такива липсват или по-скоро Вие не сте от тях. Господин Чорбанов (фамилия, която асоциираме с друг отбор, а не любимия Ви), очакваме от Вас още днес публично извинение към всички привърженици на Ботев Пловдив, а и към целия град! 

Крайно време е да разберете, че сте народен представител на всички българи и да започнете да се държите като такъв. Крайно време е да разберете, че трябва да носите отговорност за думите и действията си. В тази ситуация всеки самоуважаващ себе си депутат би подал оставката си, но ние знаем, че Вие не сте такъв! 

А за Колежа не берете грижи - няма да оставим на спокойствие никоя дребна душица или местен тарикат, докато стадионът не бъде завършен в желания от всички ботевисти вид! 

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти