Рони О'Съливан е осминафиналист в Йорк

Рони О'Съливан е осминафиналист в Йорк

Рони О’Съливан се класира за четвъртия кръг на Шампионата на Обединеното кралство по снукър, след като победи с 6:3 Марк Кинг - човека, срещу когото стоя на стола си с кърпа на главата в същия турнир през 2005 година.

Ракетата направи “пропуска на турнира” (така определен от коментаторите на “Евроспорт” Джими Уайт и Алън Макманъс) в края на третия фрейм, когато беше тръгнал да прави обрат него, но по някакъв начин намери как да не реализира последната червена в близост до джоба. Това се случи при 37-48 и в крайна сметка Кинг спечели тази партия, за да намали на 2:1.

Преди това Рони бе открил със сенчъри брейк от 108, а после добави и поредица от 70 за 2:0. По време на стотицата си обаче пък О’Съливан направи и един от най-забележителните удари през сезона като цяло, вкарвайки черната и пласирайки се през три борда и цялата маса за последната червена.

Гения от Чигуел поведе с 3:1, но Кинг съкрати отново дистанцията с брейк от 77. Бърз серия от 84 на Рони му даде аванс от два фрейма, а Кинг направи 4:3 с чудесно разчистване под напрежение на стойност 52. Следващите две партии обаче отидоха на сметката на седемкратния шампион и той се класира на осминафиналите.

Още от Снукър

Виж всички