Ангел Червенков: В евротурнирите се видя, че в ЦСКА и Лудогорец липсва класа

Българският футболен треньор Ангел Червенков сподели мнението си относно представянето на ЦСКА - София и Лудогорец, съответно в Лигата на конференциите и Лига Европа. И двата български представители не се представят убедително на европейската сцена, а Червенков смята, че това се дължи на липсата на класа и обиграност в отборите. Ето какво каза още той в "Студио дерби":

Стойчо Младенов: На моменти надигравахме Бодьо/Глимт, трудно се адаптирахме към терена
Стойчо Младенов: На моменти надигравахме Бодьо/Глимт, трудно се адаптирахме към терена

"Видяхме състоянието на нашия клубен футбол с оглед критериите на европейския футбол. Видяхме, че и ЦСКА, и Лудогорец са далеч от това, което привържениците искат, тъй като това са водещите отбори в България. Ръководителите на ЦСКА и Лудогорец са направили сериозен анализ какво е необходимо, за да се стигне това ниво. Видя се, че и в двата отбора липсва класа и обиграност. 

Със Зоря видяхме две различни полувремена - в едното "червените" бяха по-добри, в другото - по-слаби. Във важните моменти, когато трябва да се натисне спусъкът, гостите имаха възможност да отбележат и го сториха. Отборът на Бодьо/Глимт е постоянен и бърз, действат комбинативно между звената. 
Срещите са много важни и за двата клуба, за да си сверят часовниците. Към днешна дата ние не отговаряме на критериите на европейските стандарти. Даден отбор не се гради за година-две. 

Паро Никодимов: ЦСКА е длъжен да се пребори с Лудогорец за титлата
Паро Никодимов: ЦСКА е длъжен да се пребори с Лудогорец за титлата

Както в ЦСКА, така и в Лудогорец има доста пропуски и колебания в много постове. В ЦСКА дадени футболисти не играят на своите типични позиции и това се отразява. Нямаме класа в нападание за реализиране на ситуациите. Усилията на един отбор, ако не се реализират, е проблем. Това се наблюдава и при ЦСКА, и при Лудогорец. И в двата клуба има много пропуски в дефанзивен план. Предстои доста работа на селекционерите и треньорите, които трябва да подберат правилните хора, които да отговарят на претенциите на тези отбори", сподели Ангел Червенков. 

Още от БГ Футбол

Виж всички