След като се откаже, Хамилтън иска Ръсел да е следващият британски шампион

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън говори за бъдещия си съотборник в Мерцедес Джордж Ръсел и какво очаква от съвместната им работа. 24-годишният Ръсел направи много силно начало на кариерата си в Уилямс, където с един от най-бавните болиди често се класира пред съперниците си от по-силните отбори. Хамилтън дори призна, че би се радвал, след като се откаже, точно Джордж да го наследи като следващия британски световен шампион във Формула 1. 

Ето как Верстапен може да стане шампион още в Саудитска Арабия
Ето как Верстапен може да стане шампион още в Саудитска Арабия

„Джордж е изключително талантлив млад пилот и двамата имаме голямо уважение един към друг. Той ще иска да дойде в Мерцедес и да започне да побеждава. Знам го, защото аз бях същият през 2007 година, когато се появих като новото момче в Макларън, а там ме чакаше Алонсо. Разбира се, че исках да го победя още в първото състезание и очаквам Ръсел да има същото намерение за мен. Ако не е така, то тогава той няма да е роден за победител, а това всички знаем, че не е така“, сподели Хамилтън. 

Алонсо се закани на Верстапен и Хамилтън за сезон 2022
Алонсо се закани на Верстапен и Хамилтън за сезон 2022

„Наистина искам, като се откажа, той да ме наследи като следващия британски световен шампион. Надявам се да успея да помогна в развитието му като пилот, той има вродената скорост, която е нужна да си на върха, но има неща, които се учат с годините, прекарани във Формула 1“, завърши британецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички