Карик: Целта не бе да играем добър футбол, а да победим

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик постигна първата си победа в тази роля. Той изведе "Червените дяволи" до успеха с 2:0 над Виляреал в група "F" на Шампионската лига. Специалистът похвали своите играчи за себераздаването. Англичаните отново не демострираха особено впечатляваща игра, но той заяви, че целта не е била тимът да играе красиво в този мач, а да си тръгне с трите точки.

"Дойдохме тук, за да победим. Вярвах, че можем и че сме готови за това. Не беше лесен мач, срещу нас бе тежък съперник. Те ни накараха да се изпотим, но момчетата се раздадоха тази вечер. Нямаше как да дойдем тук и да играем добър футбол. Когато един отбор се намира в трудна ситуация от гледна точка на резултатите, не се намира в добра форма, няма как за няколко дни всичко да се промени. Дори бих казал, че това бе най-добрият начин, по който можехме да спечелим. Смените също имаха важна роля", заяви Карик.

"Знам, че Роналдо умее да се възползва от подобни възможности. Знам също, че Санчо обича да има топката в краката си, но тази вечер искам специално да похваля представянето ни в друго отношение - защитата. Всички се раздадоха в отбрана. Това бяха няколко доста трудни дни за клуба. Тази победа е за Оле и е благодарение на него, няма как да го крия. Имахме работа за вършене и я свършихме професионално. За щастие всичко мина по план", допълни още специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички