Ето каква част от заплатите си ще изгубят ЛеБрон и Стюърт, двамата се срещат отново след няколко дни

Ето каква част от заплатите си ще изгубят ЛеБрон и Стюърт, двамата се срещат отново след няколко дни

Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс ще изтърпи един мач наказание заради “безразсъдния удар” в лицето на Айзея Стюърт в двубоя срещу Детройт Пистънс отпреди две нощи, докато центърът на “буталата” е отстранен за следващите два мача на своя тим в НБА. Това обявиха от ръководството на Лигата след преразглеждането на скандалната ситуация, в която бяха замесени двамата.

ЛеБрон, който ще изгледа отстрани двубоя на Лейкърс срещу Ню Йорк идната нощ, ще се раздели с $284 хиляди от общо $41-милионната си заплата заради наказанието. Стюърт пък няма да играе в мачовете срещу Маями Хийт и Милуоки Бъкс, като неговото провинение ще му коства $45 хиляди. По официални данни 20-годишният център ще прибере общо $3.2 милиона от договора си с Пистънс през тази състезателна година.

Обявиха колко мача ще пропуснат ЛеБрон  и Стюърт след кървавия им сблъсък
Обявиха колко мача ще пропуснат ЛеБрон и Стюърт след кървавия им сблъсък

Интересното е, че и ЛеБрон, и Стюърт ще бъдат на линия за следващия сблъсък между Лейкърс и Пистънс, който “чука на вратата”. Двата тима се изправят отново един срещу друг в понеделник сутрин от 4:30 часа, като този път двубоят ще се проведе в “Стейпълс Сентър”.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички