Антъни Дейвис: Всички знаят, че ЛеБрон не е мръсен играч, той случайно разби лицето на Стюарт

Антъни Дейвис: Всички знаят, че ЛеБрон не е мръсен играч, той случайно разби лицето на Стюарт

Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс Антъни Дейвис коментира епизод от мача от редовния сезон на НБА срещу Детройт (121:116), в който съотборникът му ЛеБрон Джеймс беше изгонен, защото удари в лицето съперника Айзея Стюърт.

"Всички знаят, че ЛеБрон не е мръсен играч. Той случайно удари Стюарт. И щом разбра това, той го погледна със съжаление. Не знам какво искаше да направи Стюарт, защо е всичко това. Но никой в Лейкърс, от първия до петнадесетия играч, не можеше да позволи това да се случи. Ние ще защитим нашия брат", заяви Дейвис пред "ESPN".

Според нападателя той не е виждал подобни инциденти нито веднъж за десет години. 

"Не трябваше да се случват нещата по този начин. Получи рана близо до окото, но никой не го искаше. Така че няма да позволим на Айзея така да се нахвърли върху съотборника ни. Не знам какво се опитваше да направи, но не можехме да позволим това да се случи", допълни Дейвис.

Епизодът се разигра девет минути преди края на третата четвърт. След инцидента Стюарт искаше да се саморазправи с Джеймс, но беше задържан от служителите по сигурността. В този момент служителите в залата помолиха зрителите да останат на местата си.

Това отстраняване е второ в кариерата на звездата на Лос Анджелис. През 2017 г. той беше наказан заради спорове с арбитри.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички