Една година без Никола Спасов

Точна една година се навършва днес от кончината на Никола Спасов-Адмирала. Бившият футболист, който направи голямо име в треньорската професия начело на Черно море, си отиде на 62 години на 23-и ноември 2020-а, повален от COVID-19. 

В треньорската си кариера Никола Спасов стана известен като Адмирала след спечелването на Купата на България на 30-и май 2015-а след знаменит финал и обрат за Черно море срещу Левски (2-1). Спасов носи във витрината на "Морето" също бронзови медали, суперкупата на страната, както и достойни участия в европейските клубни турнири. 

В треньорската си кариера Спасов е водил също португалските Фреамунде и Имортал, испанския Верин, Брегалница Щип, както и родните Спартак Вн, Монтана, Светкавица. Като футболист е играл за Локомотив Сф, Дунав Рс, Черно море, Левски, Спартак Варна, португалските Фейренсе, Салгейрош, Пасош де Ферейра, Бейра Мар, Рио Аве, Фреамунде. 

Много скоро бюст-паметникът на Адмирала, за който феновете на Черно море събраха необходимите средства, ще стане факт. В кампанията през годината се включиха също хора и институции, които не са пряко свързани с варненския клуб, но се почувстваха съпричастни към тази идея.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти