Колев: Радвам се за тази победа, ще е по-добре да домакинстваме в следващата фаза

Наставникът на Берое Петър Колев даде мнението си след победата на своя тим над Черно море. “Заралии” надвиха варненци с 1:0 и се класираха за 1/4-финалите за турнира на Купата на България.

Само няколко секунди бяха нужни на Камбуров, за да прати Берое към 1/4-финалите за Купата
Само няколко секунди бяха нужни на Камбуров, за да прати Берое към 1/4-финалите за Купата

“Радваме се много за тази победа, искам да благодаря на играчите и да поздравя противника. Искахме да създадем малко положения пред нашата врата. Знаехме, че отборът на противника ще има по-добър контрол и искахме с хората в атака и тяхна скорост успешно да противодействаме. Когато играеш така в сгъстен цикъл, трябва да имаш краткосрочна стратегия кой кога да използваш.

Виждате отборът на противника след пътувания и сгъстен цикъл какви контузии получи. Беше трудно, но мач, който през първото полувреме нямахме добър контрол, но след това със смените и корекциите в схемата на игра направихме досатъчно шансове, за да вкараме. Благодаря на играчите за мъжката игра.

Да разполагаш с такива играчи на пейката е страхотно. Имам повече от 20 равностойни футболисти, които са в конкуренция. Който покаже по-добра форма, започва мача. В момента сме в период, в който за 1 седмица имаме 3 мача и тези усилия трябва да са разпределени.

Ние имаме за цел и желание да продължим колкото може, по-напред за Купата и да излезем с чест от тези три мача. В Разград също ще е трудно.

За да се поздавим с някакъв успех или да изведем някакъв хубав резултат, трябва да сме дисциплнирани. Лудогорец е водещият отбор в България, с изключителни играчи. Ще бъде трудно. Искам да видя самочувствие и спазване на дисциплина от моите играчи.

Каквото и да си пожелая, знам, че може да не се случи, нека да изчакаме жребия. Ще е по-добре да домакинстваме, за да могат да дойдат хора и да ни поздравят”, заяви Колев.

Още от БГ Футбол

Виж всички