Марк Алън с първи финал пред родна публика

Марк Алън с първи финал пред родна публика

Марк Алън продължи впечатляващото си представяне и се класира на финала на Откритото първенство на Северна Ирландия по снукър, след като се справи с 6:3 със съпротивата на Рики Уолдън. Пистолета за първи път в кариерата си ще може да се бори за трофея "Алекс Хигинс" и не скри задоволството си от постигнатия успех след двубоя.

При 3:2 за северноирландецът той успя да спечели маратонски 52-минутен фрейм, след който пък нанесе още по-сериозен удар на съперника си със сенчъри брейк от 133 за 5:2. Уолдън така и не можа да стопи значително изоставането си и трябваше да приеме поражението, макар че може да бъде много доволен от достигането на първия си ранкинг полуфинал от 2016 година насам.

Преди 3 години в Откритото първенство на Шотландия Алън спечели последния си ранкинг трофей, макар миналият сезон да триумфира в "Шампион на шампионите". Той самият си пожела да се изправи срещу Джон Хигинс във финала, но Вълшебника от Уишоу има нелеката задача да елиминира Ян Бингтао, от когото загуби финала на "Мастърс" по-рано през годината.

Още от Снукър

Виж всички