Волов (Шумен): Не роптаем срещу съдиите

Волов (Шумен): Не роптаем срещу съдиите

Волов (Шумен) загуби с 0:1 от Черноломец (Попово) на 9-и октомври в домакински мач от 8-ия кръг на Североизточната Трета лига. След края на срещата Калоян Петков от домакините е отправил реплика към рефера и той му е вдигнал червен картон. Тази санкция ядоса шуменския щаб.

Тихомир Кънев повали Волов в Шумен
Тихомир Кънев повали Волов в Шумен

„Няколко клуба от нашата група вече изразиха недоволството си от съдийството. Не желаем Волов да се присъединява към този хора. Ако се държим лошо, реферите няма да станат по-добри. Не роптаем срещу съдиите. Предварително бяхме наясно, какво ни чака в двубоя с Черноломец, защото съдията (Борис Попов), определен да ръководи срещата, често свири в Попово. Опасенията ни се потвърдиха. В хода на мача рефера се извинил фамилиарно на капитана на гостите Беадир Беадиров. В друга ситуация не отсъди фаул в наша полза и съперника вкара единствения гол в двубоя.

След края на срещата нашият футболист Калоян Петков попита съдията за тези две странни негови реакции и уточни, че футболиста на Черноломец е признал, че е извършил нарушение. След липсата на отговор и пренебрежително отношение на арбитъра, Петков му казал: „Ти не си съдия, а мишка“. Отговорът е известен – червен картон. Тази санкция не възпитава състезателя, не е от полза за футбола, а израз на слабост у съдията и финансова тежест за клуба. Жалко, защото се получи много качествен мъжки двубой“, коментира пред Sportal.bg треньорът на Волов – Николай Николов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти