Бербатов: Съд! Даже не разбрах какво ми отговори водещият на цялата шоупрограма

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов излезе на сцената в зала 1 на НДК, където честити победата на Борислав Михайлов, а след това се поинтересува защо от общо 483 клуба в изборите за президентското кресло са гласували 480. След това обаче легендарният нападател беше навикан и слезе от сцената.

Инфарктна победа! Борислав Михайлов отново президент на БФС! Бербатов на глас от балотаж
Инфарктна победа! Борислав Михайлов отново президент на БФС! Бербатов на глас от балотаж

"Честитя победата! Нямам какво да кажа, всичко беше както трябва. Само искам да попитам защо от 483 клуба гласуваха 480? Какво се случи с тези трима делегати", попита Бербо, след което обаче хора пред сцената започнаха да му крещят да слиза оттам. След това бившият национал си тръгна.

След това Бербатов си каза мнението пред репортери: "Разочаровани сме от факта, че 20 клуба от моя край не бяха допуснати по необясними причини. В крайна сметка вотът е такъв, какъвто е. Но има едни нарушения, които се опитахме да ги оспорим. Бяха 483 гласа, трябваха 242 гласа, а те спечелиха с 241. Това питахме, опитахме се да обясним. Даже не разбрах какво ми отговори водещият на цялата шоупрограма. 

Опитахме се да им обясним Устава, ще оспорваме, пак има съд, пак може да се обърнем натам. Извъртяха го по друга формула, на гласуващите, които са вътре. Те в момента не се водим по Устава, не е правилното решение това. Има стенограма, самият водещ каза, че за да победи кандидатът му трябват 242 гласа. Ще си търсим правата в съда, не искаме да изглеждаме като хора, които не могат да приемат загубата. В Устава пише, че става дума за присъстващите - 483 души. 20 клуба от Благоевградска област не са допуснати, те можеха да наклонят везните в една или друга полза. 

Ние сме морални победители, направихме каквото зависи от нас. Продължаваме да се борим. Отивайки към съда, следваме Устава, си мисля, че март трябва да има нов Конгрес. На журналистите пак не се даде да гледат, да слушат, ставаха нещата пред Фейсбук. Хората от УЕФА и ФИФА наблюдаваха, не мога да се оплача от тях. Говорихме на сцената, имаше подвиквания, искайте стенограмата, така е записано - 242 гласа трябват за победа. Ние сме си промяната, под една или друга форма сме във футбола, пак ще се обърнем към съда, щом трябва. Няма да се отказваме. Извъртяха правилата в друга посока. Не се взеха накрая гласовете, както трябваше. 

Осемте гласа за Порточанов не трябва да ги взимаме за смешка, тези клубове са гласували за него. Заслужава уважение. Клубовете, които гласуваха за мен, също заслужават уважение. Но битката продължава. Ще чуете сега новия Изпълком. Съдебните битки са тежки, но време имам - млад съм, здрав съм. Ако бяха спечелили прозрачно и чисто. Всеки глас ми е ценен, дори осем гласа са ценни и не са повод за присмех. Не им прави чест на тези хора, че си причислиха един глас. Ние как проведохме нашата кампания и как проведоха те тяхната - с ядене и пиене. Ще си търсим правата".   

Още от БГ Футбол

Виж всички