Гледай на живо

Очаквайте от 12:00 часа двубоя от Женското футболно първенство между Светкавица (Градежница) и Риал (Ковачевци)

Спрягат Дамбраускас за Хайдук (Сплит)

Спрягат Дамбраускас за Хайдук (Сплит)

Валдас Дамбраускас едва ли ще остане дълго без работа. Литовецът бе освободен от Лудогорец в навечерието на дербите с Левски на "Герена". В момента ръководството на разградчани води разговори със специалиста относно неустойката, която трябва да получи. Така че документално Дамбраускас все още се води наставник на "Орлите". Когато обаче двете страни подпишат споразумението, литовецът може вече да си е намерил нов отбор. Става въпрос за хърватския гранд Хайдук (Сплит). Медиите в тази страна са убедени, че именно той ще поеме тима от стадион "Полюд". В момента отборът е воден от 42-годишния швед Йенс Густафсон.

"Хайдук се завърна с точка от гостуването на Осиек (1:1). Двубоят бе много важен за тима, но още повече за Густафсон. Той не може да си позволи ново разочарование. Всеки двубой за него е финал. Още повече, че Валдас Дамбраускас бе освободен от Лудогорец. Той бе на пейката на Горица през сезон 2020/21 и бе сложен на нея от Миндаугас Николкичус - настоящият спортен директор на Хайдук. Така че едно е ясно, вече е известно кой ще замени Густафсон при следваща издънка на отбора", пише novilist.hr.

В същото време за заместник на Дамбраускас в Лудогорец се спряга сърбинът Марко Николич, който преди дни бе освободен от Локомотив (Москва). Според медиите отвъд Калотина той е получавал по 1,8 млн. евро на година в руската столица. Неустойката му пък е в размер на 3 милиона евро. Специалистът обаче няма право да води нов отбор до януари.

"Тема спорт"

Още от Футбол свят

Виж всички