Станислав Шопов: Искам всеки ден да ставам все по-добър

Станислав Шопов: Искам всеки ден да ставам все по-добър

Бившият играч на Ботев (Пловдив) и настоящ на нидерландския Хееренвеен Станислав Шопов говори за дебюта си за "синьо-белите", животът в страната и връзката си с бившия футболист на Левски, Ботев Пд и Пирин Бл Иван Цветков, който още на 17-годишна възраст е привлечен в Хееренвеен и голяма част от кариерата му преминава в Нидерландия. Ето какво каза Шопов за "Дарик".

Слави Шопов след дебюта в Ередивизи: Мечтите ми нямат граници!
Слави Шопов след дебюта в Ередивизи: Мечтите ми нямат граници!

"Усещането да дебютирам за Хееренвеен беше невероятно. Да играеш пред толкова много хора е страхотно. Мисля, че имаше 20 хиляди души на стадиона. Макар и за 7-8 минути, наистина беше хубаво усещане. Излязох, за да покажа на какво съм способен и да усетя тази тръпка и емоция".

"Има треньори, които да преценят докъде съм се развил. Аз за себе си съм доволен. Направих тази стъпка, но здравата работа продължава. Искам всяка година да се развивам все повече и повече". 

"Когато не попадам в групата на Хееренвеен, или съм в нея, но не играя, играя за "Б" отбора. Тези момчета, които не сме играли предния ден, излизаме срещу някой друг отбор. Ние сме "Б" отбор, а не юноши".

"Имах и други варианти, но прецених, че там е най-доброто място за развитието на един млад футболист. Много ми харесва футболът в Нидерландия - много бърз и директен". 

"Нямам достатъчно опит, за да мога да сравнявам България с Нидерландия. Това е реалността - те са по-напред от България, но също така уважавам и родното първенство и футболистите, които играят в него".

"Щом трансферът ми от Ботев Пд в Хееренвеен е станал, значи е трябвало така да се случи. Никога не съм се замислял за това дали е било точният момент и други подобни. Мисля, че щом така се е случило, това е най-правилното решение". 

"Следя какво се случва в Ботев Пд. Аз съм в този клуб от 7-годишен. Играх до 18 там. Това е отборът, който ме е изградил, отборът на сърцето ми. Имам много приятели в Ботев. Пожелавам им да продължават с добрите игри".

"Още когато подписах с Хееренвеен, се чух с Иван Цветков, за да го попитам как най-бързо мога да вляза в обстановката. Той ми даде няколко важни съвета, които използвах. Благодаря му за тях. Съветите бяха за живота в Нидерландия, за футбола. Той беше невероятен футболист, винаги мога да науча нещо от човек като него".

"Моите мечти нямат граници. Не гледам в миналото и бъдещето, а гледам само в настоящето и искам всеки ден да ставам все по-добър". 

"Националният отбор няма право да подценява никого. Гледам само нашия отбор. Мисля, че ако играем добре и покажем това, на което сме способни, няма да има значение срещу кого играем". 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти