Гледай на живо

Женско футболно първенство: Светкавица (Градежница) - Риал (Ковачевци) 1:1 /второ полувреме/

Лудогорец с номинация за социален проект

Лудогорец с номинация за социален проект

Социалният проект на Лудогорец „Improve yourself“ е избран в топ четири от най-въздействащите проекти на европийските клубове за 2021 година. В конкурсът, който се провежда вече няколко години, бяха номинирани десет плана на отбори от Европа и техните фондации: Лудогорец, Барселона, Ювентус, Байер Леверкузен, Ливърпул, Хартс, Твенте, Шефилд Юнайтед, Атлетик Билбао и Мидълзбро.

Кандидатите, в селектирания списък от четирима фаворити, които са Лудогорец, Твенте, Барселона и Хартс, са поканени да направят 15-минутно представяне на своя проект на предстоящата 16-та конференция на EFDN „#Morethanfootball“, която ще бъде организирана в Бреда, Нидерландия, на 9 и 10 ноември. След всичките четири презентации присъстващите членове на EFDN ще изберат организацията, която печели.

Победителят получава не само признание за изпълнението на най-иновативната и въздействаща програма на общността и социалната отговорност в европейския футбол, но също така печели цялостно, брандирано, модулно спортно решение Mini-Pitch System, което ще бъде разработено в партньорство между победилата организация, EFDN и спонсора Musco Lighting.

Проектът „Improve yourself“ е част от социалната дейност на ПФК Лудогорец от две години. Той цели да помогне на хората да се подобряват ежедневно, използвайки ефекта от футбола и спорта като цяло - да бъдат здрави, да бъдат силни, да бъдат бързи, да бъдат умни, да бъдат първи, да бъдат ангажирани. Целта е в стремежа за постигане на високи лични резултати и изисквания към себе си.

Основни цели са:

∙ изграждане на трайни навици за здравословен начин на живот

∙ създаване на полезни навици за учене и жажда за нови знания

∙ алтернативни начини за активност у дома и в ежедневието

∙ принос за по -достъпна онлайн среда за учениците и съвременни дигитални ресурси

∙ насърчаване на благотворителни кампании

Този проект обхваща не само младото поколение, но и възрастните, които дават добър пример, показвайки своите знания и умения, с които подпомагат развитието на децата и да им дават насоки за усъвършенстване.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти