Треньорът на Спартак (Вн): Много отбори ще губят точки в Симитли

Треньорът на Спартак (Вн): Много отбори ще губят точки в Симитли

Треньорът на Спартак (Варна) Васил Петров изрази задоволство от поредните трите точки за тима, спечелени в Симитли, но не и от условията за игра. „Това не беше двубой, който отговаря на нивото на Втора лига. Нервен мач, още до 15-ата минута освен червения картон имаше два-три удара без топка срещу наши играчи. Явно мислеха, че ще ни респектират, но ние не сме отбор, който ще го допусне“, заяви за „Петел“ Васил Петров. 

Спартак (Варна): Отидохме за три точки в Симитли и си тръгнахме с тях
Спартак (Варна): Отидохме за три точки в Симитли и си тръгнахме с тях

„Последваха много провокации от страна на домакините и влизания, които често преминаваха границите на допустимото. Играта се изнерви, стана накъсана, футбол на практика не се игра. Теренът не бе добър, но това не е оправдание, тъй като нашият също не е в желаното състояние. Най-важното е, че победихме, но в Симитли много отбори ще губят точки“, допълни Петров. 

Спартак (Варна) излъга 10 от Септември в Симитли
Спартак (Варна) излъга 10 от Септември в Симитли

„Вече се оформиха пет-шеста тима, които ще се борят за елитна промоция. Сред тях са Етър и Миньор, с които предстои да се срещнем. Но за нас всеки мач е важен и ще продължим винаги да гоним максимума и да се стремим да поддържаме постоянно добро игрово ниво“, каза още Петров. „Дадох три почивни дни на момчетата и в сряда от 16 часа ще подновим тренировки. В паузата на първенството не планираме контрола, тъй като локацията не го позволява. Около нас са само Черно море и Добруджа, с които няма как да играем“, добави наставникът. 

„Ще продължим да тренираме в Оброчище, за да пазим нашия терен, на чието тревно покритие се извършват подобрения и състоянието му малко се подобрява. Очаквам Мехмед Сабри да се възстанови от контузията и да е на разположение за домакинството срещу Янтра на 16 октомври. Други кадрови проблеми нямаме“, завърши Васил Петров.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти