Станимир Стоилов преди дербито с Лудогорец: Надявам се да обърнем нещата в наша полза

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди дербито с Лудогорец от 10-ия кръг на efbet Лига.

3 Пресконференция на Станимир Стоилов

"На този етап нямаме големи проблеми, които да пречат на играчите, за да вземат участие в мача с Лудогорец. Ще има последни тренировки до мача, но се надявам всичко да бъде наред.

Имаше добри неща и през първото, и през второто полувреме, но трябва да задържим добрите минути по-дълго време. Вижда се проблясък в игровите ни действия, но резултатът не е такъв, че да сме доволни. Двете ни гостувания бяха 50:50. В домакинството имахме почти през целия мач добро представяне. До момента на отбора бяга само резултатът. Надявам се да обърнем нещата в наша полза.

Ако Лудогорец е разклатен, ние сме в още по-разклатено положение, но за мен е важно как играе Левски. Ако се подобряваме, резултатите ще дойдат", започна треньорът на "сините".

"Винаги мотивацията в Европа е по-голяма. Не е лесна настройката, но Лудогорец направи две поредни грешки. Смятам, че тези грешки ще ги мотивират прекалено много, за да не допуснат нова загуба", добави още той.

3 Пресконференция на Станимир Стоилов

"Георги Миланов е достатъчно опитен футболист. Където и да го използваме, би трябвало да се справи, защото има футболен интелект и качества. Даваме по-голямо търпение към играчите, за да може всеки да си защити позицията в състава. Ако не сме доволни, ще търсим разместване. Резервен план за Бари са Марин и Мартин. Всеки футболист на Левски би трябвало да играе на няколко позиции. Бари работи изключително добре. Колкото по-добър е отборът, толкова по-добри ще са играчите. Бари с два-три гола може да излезе начело при голмайсторите в първенството.

Трябва да сме изключително внимателни, защото класата на Лудогорец може да реши всеки мач. Трябва да сведем до минимум грешките и да покажем огромно желание за победа пред феновете", завърши Стоилов.

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички