Моуриньо: В трудните моменти останахме сплотени

Моуриньо: В трудните моменти останахме сплотени

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо остана доволен от победата с 1:0 над Удинезе. Той призна, че успехът не е дошъл лесно, но похвали своите футболисти за старанието им, като заяви, че в трудните моменти са останали сплотени.

"След загуба следващият мач винаги е по-труден от емоционална гледна точка. Смятам, че в първите 35 минути показахме повече класа, отколкото във всички срещи от началото на сезона. Имахме пълен контрол срещу отбор, който знае как да се защитава. Отбелязахме гол, а имахме и други положения и изглеждаше, че държим мача в ръцете си. След почивката загубихме контрола над мача, но все пак в трудните моменти останахме сплотени, затворихме свободните пространства и пращахме топката в по-малко опасни зони. Това бе труден, но добър мач", смята Моуриньо.

Той призова шефовете на Рома да обжалват червения картон на Лоренцо Пелегрини, получен в края на мача.

"Не знам какви са механизмите в италианския футбол, но ако има възможност, ръководството трябва да обжалва този червен картон. Имам сериозни съмнения, че някой би казал, че това е нарушение за червен картон. Ако има шанс за обжалване, той картонът трябва да бъде отменен, а Пелегрини да може да играе в неделя", добави португалецът.

Накрая той говори и за дългосрочната стратегия на клуба.

"Това, от което имаме нужда, е нещо, за което не искам да говоря пред вас. Имаме страхотен екип, аз се опитвам да помагам с моя опит, но ни трябва време и още нещо, за което няма да говоря пред медиите. Директорите също имат нужда от време. Лудите собственици, каквито виждаме из цяла Европа, не се интересуват от бъдещето. Нашите собственици не са такива, те гледат напред и искат клубът да бъде стабилен. Затова и феновете трябва да контролират емоциите си и да се фокусират върху подкрепата за отбора. За краткото пътуване от Тригория до Олимпико, видях, че тифозите са зад нас, дори и след загуба. Това е важно. А ние трябва да продължим да се борим с нашите ограничения, но и да използваме нашите качества", завърши специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички