Станаха ясни провиненията на Маккени, заради които беше изгонен от лагера на САЩ

Станаха ясни провиненията на Маккени, заради които беше изгонен от лагера на САЩ

Халфът Уестън Маккени е бил изгонен от лагера на националния отбор на САЩ не заради едно, а заради две нарушения на мерките против коронавирус, предприети от отбора, твърди ESPN.

Халф на Ювентус с нова издънка
Халф на Ювентус с нова издънка

Според информацията една вечер Маккени е поканил външен човек в хотелската си стая, с което е нарушил “балона” на тима в Нешвил. В друг случай той е прекарал нощта извън въпросния “балон”, като така за втори път е нарушил мерките на американския отбор. Така играчът беше изключен от лагера на САЩ преди мачовете срещу Канада и Хондурас и трябваше да се прибере в своя клуб Ювентус по-рано. Въпреки това на своя пресконференция селекционерът Грег Белхалтер поясни, че това не означава, че в бъдеще няма да разчита на 23-годишния полузащитник.

Не за първи път Маккени има проблеми с дисциплината, свързани със спазването на мерки против COVID-19. През април той беше отстранен от групата на Ювентус за един мач, след като организира непозволено заради локдауна в Италия парти, на което присъстваха и съотборниците му Пауло Дибала и Артур.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти