Национал на Англия призна, че се е сринал психически по време на Евро 2020

Национал на Англия призна, че се е сринал психически по време на Евро 2020

Централният бранител на Англия Тайрън Мингс призна, че е имал нужда от специализирана терапия, за да се справи с психологически проблеми по време на Евро 2020. Причината за металния срив на играча на Астън Вила е било усещането му, че 95% от привържениците са се съмнявали в него и са го сочели като "слабото звено' в селекцията на Гарет Саутгейт.

"Имах трудни моменти в началото на мача с Хърватия. Мисля, че вече съм много по-устойчив на външни влияния, но психическото ми здраве се влоши рязко. Не се срамувам да призная това. Причината е, че имаше толкова много неизвестни около мен преди този мач. Вероятно аз бях единственото име в стартовия състав, за което хората си казваха "не съм сигурен за него". И аз трябваше да преодолея това. Когато 90-95 процента от сънародниците ти се съмняват в теб, е много трудно да спреш това да се натрапи в мислите си.

Трябваше да свърша много работа с моя психолог. Използвахме доста механизми за справяне – техники за дишане, медитация или просто да се научиш да се пренесеш в настоящия момент. Беше трудно“, признава Мингс.

Още от Футбол свят

Виж всички