Янис: Не искам да съм лицето на НБА

Янис: Не искам да съм лицето на НБА

Шампионът с Милуоки Бъкс и избран за най-добър играч във финала на НБА - Янис Адетокумбо, се завърна в родния си град Атина и обяви, че е "гладен за още победи".

"Още имаме жажда за победи. Да бъдеш шампион е пристрастяващо чувство и искаме отново да го изживеем", каза баскетболистът на кратка пресконференция на летището в Атина.

Янис, в компанията на брат си Танасис, който също спечели шампионски пръстен с “елените”, призна, че е щастлив, защото e “прибрал купата у дома". Адетокумбо разкри, че ще посети родните си квартали Сеполия и Зографу в гръцката столица, за да сподели радостта си с хората.

Както е известно, Янис е син на нигерийски емигранти, пристигнали в Гърция през 1991 година, Той е роден в Атина и е израснал в несигурност в крайния квартал Сеполия, известен с престъпността си. Дълго време бъдещата суперзвезда в НБА е бил жертва на расизъм в страната, а гръцко гражданство получава едва когато навършва пълнолетие.

"Имам до себе си хора, които ми вярват, и които ме подкрепят", каза Янис, имайки предвид и семейството си. "През целия си живот съм виждал родителите ми да работят, те не са спирали. Ние също се опитваме да бъдем по-добри постоянно, работим здраво за това", заяви Адетокумбо, поглеждайки към брат си.

"Не знам какъв е таванът, който мога да постигна, но знам, че утре ще се върна в залата, за да тренирам и да дам най-доброто от себе си. В никакъв случай не искам да съм лицето на НБА. Дори и да ми се отвори такава възможност, ще я отхвърля, добави шампионът.

Янис все пак уточни, че "нито една титла не може да замени емоцията да бъдеш баща и се надява след време да го изживее отново с второто си дете".

Още от Баскетбол

Виж всички