Шефът на Ла Лига не приема съдебното решение за Суперлигата

Шефът на Ла Лига не приема съдебното решение за Суперлигата

Президентът на испанската Футболна Лига Хавиер Тебас отхвърли решението на съда в Мадрид, с което се иска УЕФА да отмени действията срещу клубовете-основатели на т.нар Европейската Суперлига, като заяви, че има "много шеги", когато става въпрос за решения, взети в съд по повод футболни казуси. 

Барселона, Реал Мадрид и Ювентус заявиха в съвместно изявление в петък, че ще продължат с плановете си за Суперлигата, след като 17-и състав на Търговския съд в Мадрид разпореди да бъдат отменени всички финансови и спортни санкции срещу основателите на Суперлигата. 

Барселона, Реал и Ювентус са последните от 12 -те клуба, които все още не са се отказали от супер-комерсиалния проект, който беше провокиран от президента на торинци. Но шест клуба от Висшата лига на Англия плюс Интер Милан, Милан и Атлетико Мадрид се оттеглиха под натиска на УЕФА, а твърди се и от британското правителство. 

"Прочетох съвместното изявление, а не съдебната заповед", каза Тебас. На първо място искам да кажа, че както всеки път, както при всяко дело, съдията в съда е един и същ както винаги. Най-малкото този човек издава едни и същи решения, да не говоря, че вероятно има и нещо повече. Ако този конкретен съдия вече е изяснил вижданията си по въпроса, той няма да промени решението си. 

"Ако той щеше да смени линията си, това би било малко шега, нали - като говорим за шеги, мисля, че има много такива, които се случват в този съд.", каза още шефът на испанската Лига

Трите клуба Барселона, Реал (Мадрид) и Ювентус (Торино) сега ще пренесат съдебната битка в Европейския съд в Люксембург и се надяват, че повече няма да бъдат обект на продължаващите заплахи на УЕФА. Въпреки участието си в предложената Европейска Суперлига, триото е допуснато до Шампионската лига през новия сезон 2021-22. 

"Нека помислим за начина, по който излизат техните съвместни изявления. Те стават все по-благотворни за бъдещето. И никога няма да забравя думите на президента на Реал (Мадрид) Флорентино Перес, когато всичко това започна. Той обясни, че всички трябва да сме спокойни, защото те ще оправят всичко и ще има футболно щастие за всички, каза иронично Хавиер Тебас.

Още от Футбол свят

Виж всички