Майкъла със силни думи за ЦСКА - София, Гриша Ганчев, Любо и феновете

Бившият полузащитник и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев даде мнението си пред репортерите след края на дербито между ЦСКА - София и ЦСКА 1948, спечелено от тима на Любослав Пенев с 4:2. Майкъла посъветва Ел Голеадор да спре да се оправдава. Той добави, че феновете в червено не са доволни от играта на ЦСКА - София и от организацията в клуба. 

ЦСКА - София тресна ЦСКА 1948 в зрелищна буря от обрати
ЦСКА - София тресна ЦСКА 1948 в зрелищна буря от обрати

"ЦСКА е по-добрият отбор. Този, който е на "Армията", това е ЦСКА - абсолютно! По-добър е с това, че е на "Армията", не с играта. С играта още сме много назад, но се надявам, че ще играем все по-добре. Има някакво напрежение в клуба, за мен това е обяснението. Винаги има някакво напрежение в последните пет-шест години. 

34 ЦСКА 1948 – ЦСКА - София

Разликата между ЦСКА и ЦСКА 1948 е много голяма. В организационно отношение обаче са страхотни, можем да се учим от ЦСКА 1948. Говоря за организацията по посрещане и т.н. Екстрите във футбола. Лошото е, че феновете на ЦСКА ги няма. Това е мизерно... 

34 ЦСКА 1948 – ЦСКА - София

Феновете не са доволни от играта, от организацията в клуба, донякъде са прави - има нещо, което не е както трябва. Футболистите и тези, които са в ръководството на ЦСКА, не знаят какво значи ЦСКА. Примиряват се с ниско ниво на работа, на игра и на изпълнение на своите задължения. 

Блокада на “Армията” - полицията влачи Стойчо Стоилов, за да го спаси от линч
Блокада на “Армията” - полицията влачи Стойчо Стоилов, за да го спаси от линч

Това, което стана със Стойчо Стоилов е безумие. Това го няма никъде. Той е назначен от собственика, само той може да го коментира. Стойчо доведе добри играчи, от които взехме десетина милиона евро. Защо не казват за това? Да, не е правилно да ги продадем, но това е бизнес. 

34 ЦСКА 1948 – ЦСКА - София

ЦСКА се издържа с минимум 17-18 милиона, докато ЦСКА 1948 с 5 милиона. При тази разлика, би трябвало ЦСКА без проблеми да спечели мача, а ние на късмет спечелихме днес мача. Гриша Ганчев е много сериозен бизнесмен, за да се откаже така лесно от клуба. Надявам се да остане. 

Коментира се, че ще дойде много сериозен бизнесмен, който също обича ЦСКА. За мен основното е, че държавата трябва да обърне внимание на футбола. Тези момчета, българите, нямат качества. Не е виновен БФС, а клубовете, не се работи професионално в школите на клубовете. ЦСКА 1948 перфектна организация като клуб, но виждате какво им е нивото. По-голяма част от футболистите трябва да си плащат, за да играят, а не да получават заплати. 

34 ЦСКА 1948 – ЦСКА - София

Трябва да бием Лиепая, това е един тест за Любо, стига се оплаква. Стига треньорите се оплакват от организация против тях, от публика. Когато отборът играе, никой няма да застане срещу теб, нали? Това е мач за пари и имидж. Мисля, че ЦСКА ще спечели. Да не забравяме, че футболът е бизнес, трябва да се изкарват пари. 

Гриша Ганчев не е длъжен да дава по 15 милиона на ЦСКА и да няма никаква възвращаемост. Повечето фенове не го разбират това. Те искат да имаме голям отбор, не трябва да продаваме футболисти - феновете са прави за това. Или правиш отбор като Лудогорец, който изкарва пари, или си тип ферма - създаваш футболисти, продаваш ги и си връщаш част от парите", заяви Майкъла след мача на стадион "Васил Левски". 

Още от БГ Футбол

Виж всички