Янис: Сега съм на върха, а преди осем години не знаех какво ще сложа на масата

Суперзвездата на Милуоки Бъкс Янис Адетокумбо успя да се качи на най-големия баскетболен връх, след като стана носител на шампионски пръстен от Националната Баскетболна Асоциация. Гръцкото крило и съотборниците му от “елените” триумфираха в тазгодишните Финали на НБА с 4-2 победи над Финикс Сънс. След мача Янис даде емоционална пресконференция, на която си спомни за трудностите по пътя към върха и даде съвет на хората по света да вярват в мечтите си.

Великият Янис качи Милуоки на златния трон в НБА!
Великият Янис качи Милуоки на златния трон в НБА!

"Това трябва да накара всички хора по света да вярват в мечтите си. Винаги трябва да вярваш в способностите си, независимо колко зле изглежда ситуацията и какви лоши мисли преминават през главата ти. Не позволявайте на никой да ви казва какво можете и какво не можете да правите. Хората ме нападаха, че не мога да вкарвам наказателни удари. Е, днес ги вкарах и станах шампион. Направих това, което трябваше в най-важния момент. Шегувам се, всъщност, не се шегувам.

Просто вярвайте в себе си. Надявам се, че съм успял да покажа правилния път на хора от цял свят. Всичко е постижимо в живота. Когато дойдох в Лигата преди осем години, аз не знаех как ще си осигуря храната на масата. Налагаше се майка ми да продава всякакви неща на улицата. Сега, осем години по-късно, съм седнал на върха на планината. Чувствам се изключително благословен и бих бил напълно окей с идеята, ако повече не стигна дотук. Просто искам хората да вярват в себе си”, каза Янис след триумфа.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти