Янис оцени ключовото отиграване на Джрю Холидей

Янис оцени ключовото отиграване на Джрю Холидей

Янис Адетокумбо и съотборниците му от Милуоки Бъкс се доближиха на една победа разлика от титлата в НБА. "Елените" успяха да осъществят обрат от 16 точки, за да спечелят мач №5 от Финалите срещу Финикс Сънс със 123:119. Гръцкото крило отново бе най-добрият играч на своя тим с 32 точки, 9 борби и 6 асистенции, а след мача коментира героичните изяви на своя съотборник Джрю Холидей в края, който успя да спре опита на Девин Букър, а няколко секунди по-късно поднесе топката в ръцете на Янис за ключова забивка.

На крачка от върха: Милуоки възкръсна и достигна до шанс за първи триумф в НБА от половин век насам
На крачка от върха: Милуоки възкръсна и достигна до шанс за първи триумф в НБА от половин век насам

"Ключово отиграване на Джрю Холидей. Асистенцията му към мен беше по-скоро в името на вярата. Той имаше вариант да стреля от тройката или да изчака, за да изхаби известна част от оставащото време, но вместо това реши да повярва в мен и да ми подаде. Това е начинът - тримата с Джрю и Крис (Мидълтън) трябва да водим отбора си. Играхме добър баскетбол днес, запазихме спокойствие във важните моменти и направихме завръщане от 16 точки пасив. Това са Финалите, трябва да даваш всичко от себе си във всеки мач.

Трябва ни още една победа, като нея трябва да я постигнем със същия този добър баскетбол от наша страна. Сега ни е нужна малка почивка, а след това трябва да бъдем готови да играем отборен и физически баскетбол. Трябва да се поставим в ситуация, в която да можем да победим, но сега не можем да мислим за това. Първо трябва да се възстановим", заяви Янис след мача.

Решаващият мач №6, който може да се окаже последен в серията при победа на Милуоки, ще се проведе в сряда сутрин от 4:00 часа българско време в залата на Милуоки - "Файсърв Форум".

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички