Грешникът Симънс се отказва от Олимпиадата, започва индивидуални тренировки

Грешникът Симънс се отказва от Олимпиадата, започва индивидуални тренировки

Нароченият за най-голям виновник за провала на Филаделфия в плейофите на НБА - Бен Симънс, планира да отклони поканата от националния отбор на Австралия за Олимпиадата в Токио. Вместо да се присъедини към селекцията на Брайън Горжиън, 24-годишният гард ще се заеме с индивидуална подготовка за старта на новия сезон отвъд океана. Тренировките на Симънс започват още тази седмица в Лос Анджелис, твърди Брайън Уайндхърст от ESPN.

211-сантиметровият австралиец не само си навлече гнева на феновете на Филаделфия, но също така стана обект на подигравки от страна на неутралните привърженици на НБА заради липсата му на адекватна стрелба както от наказателната линия, така и от средно и далечно разстояние. Симънс записа средно по 11.9 точки, 7.9 борби и 8.8 асистенции в 12 мача с екипа на Сиксърс в плейофите, но отборът му отпадна на полуфиналите на Източната конференция след 3-4 от Атланта Хоукс.

Джоел Ембийд с косвена атака по Бен Симънс
Джоел Ембийд с косвена атака по Бен Симънс

Симънс стреляше средно по 32% от наказателната линия в серията срещу “ястребите”, като вкара общо 19 точки в последните три мача от битката.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички