Джоел Ембийд с косвена атака по Бен Симънс

За четвърта поредна година “процесът” във Филаделфия бива възпрепятстван. Отборът на Сиксърс отново не успя да достигне до финалите на Източната конференция, след като претърпя разочароваща загуба със 96:103 от Атланта в мач №7 и по този начин отпадна от плейофите след общ резултат 3-4.

По време на пресконференцията след мача звездата на Фили Джоел Ембийд посочи кой е бил най-важният момент за крайния изход на мача. Камерунецът заяви, че това е била ситуацията, в която Бен Симънс отказа да забие топката в коша, като вместо това подаде на връхлитащия Матийс Тайбъл, който бе фаулиран и пропусна един от двата си наказателни удара.

“Нека бъда честен - повратната точка беше, не знам как да го кажа… Беше, когато имахме отворена стрелба за две точки, но вместо това вкарахме един наказателен удар, пропуснахме другия, което позволи на съперника да отбележи в следващото нападение. Аз също направих глупост след това, опитвайки се да създам ситуация от периметъра, но според мен повратната точка бе именно тази, която посочих”, заяви Ембийд.

Това се случи при резултат 88:86 в полза на Атланта и 3:29 на часовника, като след единия успешен изстрел на Тайбъл центърът на “ястребите” Клинт Капела заби, а една атака по-късно Трей Йънг отбеляза тройка за 93:87.

Симънс записа средно по 11.9 точки, 7.9 борби и 8.8 асистенции в 12 мача в плейофите, но в последните три мача срещу Атланта вкара съответно по 8, 6 и 5 точки в мачове №5, №6 и №7.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички