От Чили отрекоха за проститутките, но признаха друго прегрешение

Редица чилийски футболисти ще бъдат глобени, след като поканиха фризьор в "балона" на Копа Америка и така нарушиха строгите протоколи, предназначени да ограничат разпространението на КОВИД-19, заяви Чилийската футболна федерация. Нито един играч или длъжностно лице не е дал положителен тест за коронавирус след инцидента, но от централата признават грешката и се извиняват в кратко изявление.

Видал и компания се забавлявали с проститутки в хотела
Видал и компания се забавлявали с проститутки в хотела

 "Чилийската футболна федерация и треньорският щаб на отбора признават нарушаването на "балона" на делегацията, участваща на Копа Америка - неразрешеното влизане в хотела на фризьор, който не е трябвало да бъде в контакт с играчите, въпреки отрицателния резултат от PCR теста. На замесените ще бъдат наложени финансови санкции. Съжаляваме за ситуацията и информираме, че всички членове на делегацията са преминали отрицателен тест за коронавирус в събота, 19 юни", се казва в изявление на футболната федерация. 

Преди мача с Боливия фризьор е пристигнал в хотела на националния отбор, за да подстриже Гари Медел и Артуро Видал. Също така някои чилийски медии твърдят, че шестима играчи от националния отбор са поканили проститутки в стаите си, където са имали "тайно" парти. Организаторите на турнира заявиха, че Копа Америка 2021 ще бъде "най-сигурното спортно събитие в света".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти