Йере Уронен: Кристиан бе почти мъртъв, единственото важно нещо е, че се разминахме с най-лошото

Защитникът на Финландия Йери Уронен бе категоричен, че дебютният успех на тима на голям форум е на заден план, а единствено важното е, че състоянието на халфа на Дания Кристиан Ериксен се подобрява. Финландия победи Дания с 1:0 на Евро 2020, но успехът остана в сянката на инцидента с Кристиан Ериксен, който колабира в края на първото полувреме и бе откаран в болница, където бе стабилизиран. Уронен се отличи с асистенция за гола на Йоел Похянпало, който се оказа единствен и победен за Финландия.

От ужас в чудо се превърна ситуацията с Ериксен - гледайте "Контра"
От ужас в чудо се превърна ситуацията с Ериксен - гледайте "Контра"

"Единственото желание беше да помогна на Кристиан. Но единственото, с което можеше да помогнем, е да се отдръпнем и да не пречим на лекарите да спасяват живота му. Единствената голяма новина днес е, че Кристиан вече е добре. Нищо друго няма значение за мен. Моята съпруга и дете бяха на стадиона, дори не знам какво да кажа. Основното е, че най-лошото се размина.

Хюн-Мин Сон също подкрепи Кристиан Ериксен
Хюн-Мин Сон също подкрепи Кристиан Ериксен

Той беше почти мъртъв. И решихме, че каквото и Дания да реши, ще го подкрепим. Те бяха готови да продължат мача. Затова бързо се събрахме и се върнахме на терена", коментира Уронен пред Sport24.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти