Боряна Калейн: Повече съм доволна от представянето ми на това състезание, отколкото недоволна

Европейската вицешампионка Боряна Калейн заяви, че е повече доволна, отколкото недоволна от представянето си на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Възпитаничката на Мариана Памукова спечели сребро в многобоя, но остана без медал на финалите на отделните уреди.

"Определено по-слабо представяне, отколкото в многобоя. Многобоят ми беше по-важен, защото това е по-близкото до състезанието на олимпийските игри, така че се радвам как завършва това състезание. Конкуренцията е огромна, това са същите конкурентки, които ще бъдат на олимпиадата и се радвам, че бяхме заедно ту. Не обичам никога да мисля, че бих се върнала да променя нещо. Грешките се случват, за да мога в бъдеще да не ги допускам. Бих работила повече, за да няма такива грешки на олимпиадата", каза Калейн след финалите днес.

29 Европейско първенство по художествена гимнастика - Варна

Тя завоюва исторически медал в многобоя, първи за българската художествена гимнастика на европейско първенство в многобоя от 1994 година насам.

"Много съм щастлива! Щастлива съм, защото това е награда за труда на ужасно много хора. Надявам се да продължа така. Повече съм доволна от представянето ми на това състезание, отколкото съм недоволна. Има неща, които мога да направя по-добре, които имам да стабилизирам и то не колкото като работа в залата, а да изляза на състезание и да ги направя, защото сме работили много", добави Калейн.

Снимки: Спасияна Сергиева/Sportal.bg

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти