Бранимира Маркова: Много се гордея с Боряна Калейн

Главният мениджър на националния отбор на България жени индивидуално по художествена гимнастика Бранимира Маркова е изключително горда от сребърния медал в многобоя на Боряна Калейн на Европейското първенство във Варна. "Много сме щастливи, все още сме под влияние на емоциите, все още не осъзнаваме какво точно се случи. Много се гордея с Боряна! Винаги съм вярвала, че ако изиграе съчетанията си по този начин, ще получи точно тези оценки и ще има този успех и този медал", каза Маркова.

"Първо бях много развълнувана, разбира се, защото все още не мислих за това, че тя би могла да спечели медал. По скоро бях радостна, че тя успя да изиграе съчетанията си. Първата мисъл, която ми дойде в края е, че трябва да съм готова да пусна контестация, ако тя не получи достатъчно добра оценка. На Катрин беше изключително нелепа грешка на обръч. Тя се случи, след като Катрин приключи всички елементи, просто обръча й се изплъзна, беше една голяма изненада. Момичетата се състезаваха много силно в днешния ден, бяха много по-концентрирани и много по-уверени. Битката беше наистина много силна, конкуренцията е много голяма. Радвам се много и искам да им благодаря за това, което успяха да направят. Да благодаря на целия си екип - на Мариана Памукова, на Силвия Стойнева, на г-жа Илиана Раева, която е плътно до нас и ни помогна. Благодаря на публиката, която ни подкрепяше в залата и която ни гледаше от телевизионния екран", добави треньорката.

"Знам, че е много трудно да се играе след толкова голяма емоция в четвърти ден на толкова тежко състезание. Надявам се момичетата да успеят да забравят днешния ден много бързо, да се мобилизират и да знаят, че още не е приключило цялото състезание. Няма никакъв шанс една гимнастичка в днешния правилник, ако не успее да направи всички заложени елементи, защото не може да събере голяма оценка за трудност. Да, искам да виждам гимнастичките смели", коментира още Бранимира Маркова.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти