Ериксен е в стабилно състояние в болница

Полузащитникът на Дания Кристиан Ериксен е в съзнание и се намира в болница "Rigshospitalet" в Копенхаген. По-рано днес той пострада тежко по време на двубоя срещу Финландия от Евро 2020. Малко преди края на първото полувреме играчът на Интер сам се свлече на земята. Лекарите се намесиха веднага, след което камерите повече не показаха нищо. След няколко минути Ериксен беше изнесен на носилка, а играчите застанаха пред нея, закривайки гледката. Двубоят веднага беше спрян, като футболисти и съдиите се прибраха. 

После се появи снимка, на която се вижда, че футболистът е в съзнание. Фотографът на "Ройтерс" твърди, че Ериксен си е бил вдигнал ръката. "Кикер" пък допълва, че лекарите са вдигнали палци при въпрос за състоянието му.

От датската федерация потвърдиха, че Кристиан Ериксен е приет в болница, където му се правят изследвания. Последва информация и от клубния тим на играча - Интер. Изпълнителният директор Джузепе Марота разкри, че се е свързал с медицинския щаб на датския отбор, откъде са заявили, че са "умерени оптимисти" за случващото се. Не след дълго дойде изказване и на агента му Мартин Шотс, който предава думите на бащата на Ериксен, че футболистът не само че диша, а и говори. 

Впоследствие срещата беше подновена в 21:30 часа. За това са настояли и двата отбора, след като са били уверени, че халфът е добре.

Още от Футбол свят

Виж всички