Не получавах достатъчно топката, оплака се Жиру

Не получавах достатъчно топката, оплака се Жиру

Нападателят на Франция Оливие Жиру се оплака, че по време на снощния мач срещу България не е получавал топката достатъчно често. Въпреки това той успя да вкара два гола за победата на своя тим с 3:0.

Франция надви България, но загуби Бензема за мача с Германия
Франция надви България, но загуби Бензема за мача с Германия

“Казват, че съм бил незабележим, но това беше така, защото понякога исках топката, а тя не идваше при мен. Може би просто можехме да се намираме взаимно по-добре, това е. Не претендирам, че винаги взимам правилните решения, но се постарах да предоставям решения в наказателното поле. С две добри асистенции на Висам Бен Йедер и Бенжамен Павар успях да приключа мача добре, но можехме да вкараме още голове, ако бяхме по-ефективни. Не съм огорчен, а съм много щастлив, че успях да помогна на отбора”, коментира Жиру след мача.

Някои френски медии заподозряха, че тези думи са насочени към Килиан Мбапе, с когото Жиру действаше в атака снощи. Селекционерът Дидие Дешан се опита да потуши възможен конфликт. “Ех, ако топката идваше всеки път, щом я поискаш… Винаги е едно и също. Нападателят казва, че иска топката, но тя трябва да дойде от халфовете. Те пък прехвърлят вината върху нападателя. Понякога това, което казва Оливие, е истина. В някои ситуации пасът е това, което не идва, а в други случаи не се получава позиционирането. Не бива да стигматизираме Килиан или когото и да било. Говорих и с Килиан на почивката. Характеристиките на Оливие са различни от тези на Карим Бензема. Той е с по-централна роля, докато през първото полувреме тримата ни играчи в атака можеха да сменят позициите си. Ако предприемат индвидуален ход вместо пас, това е заради развитието на играта. От тях зависи да вземат решенията”, обясни наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички