Дешан: Уелс ни затрудни повече, отколкото България

Селекционерът на Франция Дидие Дешан остана доволен от представянето на тима в контролата с България. “Петлите” спечелиха с 3:0 на “Стад дьо Франс” в генералната си репетиция преди старта на Евро 2020. Преди седмица световните шампиони победиха със същия резултат и Уелс, а Дешан отбеляза, че “драконите” са оказали по-голяма съпротива в сравнение с тима на Ясен Петров. 

“Уелсците ни създадоха повече проблеми от България. Имаме прогрес. За футболистите беше допълнителен стимул присъствието на фенове по трибуните. На прав път сме. Знаем какво можем и се целим високо, но няма гаранция, че ще постигнем това, което искаме”, заяви Дешан. 

“Работим усилено, но внимаваме да не пренатоварим играчите. Във физическо отношение сме отлично подготвени. Важно е обаче момчетата да са освободени психологически, защото главата контролира краката. Остава ни една седмица, в която ще се опитаме постигнем необходимата свежест”, продължи Дешан. 

На въпрос за включването на Оливие Жиру, който вкара два гола в българската врата, той отговори: “Разбира се, че съм доволен от Жиру. Toй е доказан нападател. Планирах да го пусна за по-малко минути. Мисля, че днес Оливие игра повече, отколкото през последните три месеца общо, но аз не съм магьосник. Радвам се за него. Ще имаме нужда от головете му на Европейското първенство”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти