Уточняват последните детайли в ДКС-Варна за европейското

Уточняват последните детайли в ДКС-Варна за европейското

Продължава уточняването на последните детайли около подготовката на Двореца на културата и спорта във Варна, който ще бъде домакин на Европейското първенство по художествена гимнастика от 9 до 13 юни. 

Домакините уточняват всички подробности около организацията, правят репетиции за церемониите по награждаването, а в същото време вчера пристигнаха и последните отбори, които ще участват в шампионата. Абсолютно всички, дори доброволците, преминават задължителни тестове за коронавирус. Подиумните тренировки са днес от 8.25 до 20.05 часа. 

Българският ансамбъл девойки, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще тренират от 17.10 до 17.35 часа на официалния килим. 321 гимнастички (203 жени и 118 девойки) от 37 държави ще участват на първенството във Варна. Вчера изпълнителният директор на ДКС Минко Христов и президентът на БФХГ Илиана Раева обсъдиха всички технически изисквания, които трябва да покрие залата, както и последните детайли преди състезанието. 

Раева и Христов разговаряха за отговорния старт, размениха си символични подаръци и си пожелаха силна и безгрешна игра на българските гимнастички. БФХГ организира първото в България Европейско първенство по художествена гимнастика и първото във Варна. 

Това ще бъде една от последните проверки за грациите преди заминаването за Олимпийските игри в Токио. България ще участва с ансамбъл жени, ансамбъл девойки и индивидуално жени - Боряна Калейн и Катрин Тасева. За Тасева това ще бъде последно европейско първенство, тъй като след олимпиадата тя ще прекрати състезателната си кариера. Съгласно заповедта на Mинистъра на здравеопазването, залата ще се ползва с капацитет от 50% заради пандемията от КОВИД-19.

Снимка: БФХГ

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти