Акрапович: Радвам се за успеха на ЦСКА

Бившият старши треньор на ЦСКA-София Бруно Акрапович коментира спечелената Купа като обяви, че е безкрайно щастлив от триумфа на "червените". Босненецът поясни и как се е стигнало до идването на Бисмарк Чарлс в тима.

Триумф за ЦСКА-София! Бисмарк Чарлс е новият "червен" герой!
Триумф за ЦСКА-София! Бисмарк Чарлс е новият "червен" герой!

"Виждаше се, че нито Арда, нито ЦСКА искаше да направи грешка, защото бяха наясно, че това ще реши финала. Затова нямаше чак толкова много шансове за гол. Арда може да е опасен със своя стил на игра. Но когато влезе Бисмарк, той направи едно много хубаво движение и реши мача. Получи и доста добро подаване от Юга. Защитникът Алекс Петков загуби крачка, а Бисмарк се освободи на малко пространство. Направи нещо много качествено и вкара фантастичен гол. За един финал по-перфектно не може и да бъде да се реши по този начин - с хубаво подаване и красив гол. Работата бе свършена перфектно пет минути преди края. Това бе и силен психологически момент. Честитя купата на всички момчета и много се радвам за тях. Още повече за Бисмарк. Той е много качествен играч, тепърва ще се развива, а като човек има уникални черти", сподели Акрапович пред "Тема спорт".

За идването на нападателя на "Армията" той обяви:

Героят Бисмарк Чарлс: Това е много голям момент
Героят Бисмарк Чарлс: Това е много голям момент

"Дани Ганчев ми се обади и ми даде неговото име. Проверих информацията от Косово и Северна Македония. Там имам доста познати от времето, когато работих. Дадоха ми хубаво мнение и препоръки за него, затова го поканих на проби. Само след няколко дни тренировки се видя, че има качества. Има движения, които са трудни за защитниците и това се видя с отиграването за гола във финала. Не сме сбъркали с Бисмарк. Потенциалът му е сериозен. Радвам се за успеха на ЦСКА. Феновете го заслужават", заяви Акрапович.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти