Пиоли: Европа е домът на Милан

Пиоли: Европа е домът на Милан

Наставникът на Милан Стефано Пиоли подчерта важността на това неговият отбор да се представи добре в утрешния домакински мач срещу Каляри и да го спечели. Ако "росонерите" спечелят въпросната среща, на есен те ще играят в Шампионската лига за първи път от сезон 2013/14 насам.

"Играем вкъщи, което само може да ни помогне. Знаем, че това е важен мач и че опонентът ни е труден. Можем да завършим вълнуваща седмица по отношение на резултати и представяне. Имахме добър баланс в миналите два мача и трябва да покажем същите характеристики и утре. Европа е домът на Милан. Фактът, че отборът отсъства толкова дълго от Шампионската лига, увеличава очакванията. Ние сме топ клуб  и знаем, че сме се подготвили добре за този мач. Трябва да сме психически силни, защото няма лесни двубои. Каляри ще изиграят интелигентен мач. Те разполагат с качествени играчи и имат същата мотивация като нас. Трябва да да играем по-добре от нашите опоненти и да атакуваме повече от тях, което няма да е лесно. Момчетата знаят, че изживяваме ключов момент от сезона и ще е необходимо да сме компактни особено когато Каляри притежават топката.

Всички работеха добре през тази седмица, с подходящите решителност и концентрация. Готови сме да се борим срещу силен съперник и работихме върху всеки детайл. Все още не сме постигнали нашата цел. Трябва да сме много решителни, за да го направим. Нашата работа продължи дори след загубите. Винаги сме вярвали в нашите труд и качества, без да губим идентичността ни. Когато имаш солидна основа, по-лесно е да рестартираш след поражения. Златан Ибрахимович? Знам, че той ще премине през консервативно лечение, което ще му позволи да се завърне в 100-процентова форма. Той изглеждаше по-спокоен след консултацията със специалиста, но не знам каква е ситуацията с участието му на Европейското първенство", заяви Пиоли на пресконференцията си преди мача.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти