Майкъла: В ЦСКА го караме на спомени, Лудогорец 10 години ни показва как се става първи

Майкъла: В ЦСКА го караме на спомени, Лудогорец 10 години ни показва как се става първи

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев не може да приеме хегемонията на Лудогорец в българския футбол. Както е известно, през уикенда "орлите" триумфираха със своята десета поредна титла.

"Не мога да приема десет години Лудогорец да ни показва как се прави отбор и как се става първи. Това е несериозно за ЦСКА, а и за Левски. В Разград са на много професионално ниво, а ние сме на стари спомени и лаври. 

Мачът с ЦСКА 1948, който не се състоя ли? Професионално казано, трябва да се гледа еднакво. Щом е записано, че трябва да бъде отложен мачът, то нека го отложат - и този. Щом отложиха с Локомотив (Пд), същото трябва да стане и с този, и със следващия - независимо кой играе. ЦСКА има прекрасен треньор. Да победят Лудогорец заради страхотните фенове, а и за Джеки - истинска легенда! 

Преди време като реконструирахме VIP ложата, бях отделил да има място за всеки играч, който е печелил титлата с ЦСКА с 50% изиграни мачове през дадения сезон. Да го има името му, да получи напитка и кетъринг безплатно. Сега ги няма тези неща. Махнати от историята са Спас Джевизов, Ради Здравков - великолепни футболисти. 

Историята не може да се дели, уважавайте я. Апел към ръководството. Поканете на стадиона всички, които са били шампиони. Любо Пенев, когато не е на работа, не е стъпвал. Ицо Стоичков също. Всички тези хора трябва да имат място горе в ложата - на седалката да пише "Спас Джевизов", "Ради Здравков", "Пламен Марков". 

Стойчо каза, че не ходи, за да не създава напрежение, но напиши на стола "Стойчо Младенов" и той ще знае, че горе има място, когато прецени да дойде. Мето Томанов бил в Лудогорец, но чакай малко - той е три пъти шампион с ЦСКА. Нека всички ги има. Цецо Йончев също, макар да е в Америка. Трябва да уважаваме тези ветерани. 

Единствено Пламен Марков ни събира. На три месеца да се поканят всички на обяд - не е проблем да го платим, аз ще го поема, няма проблем, но да са там на стадиона, те са историята", каза Майкъла пред "Тема Спорт".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти