Официално: Повече мачове на ЦСКА 1948 няма да бъдат отлагани

БФС официално пусна изявление, с което не уважава искането на ЦСКА 1948 за отлагането на повече мачове. "Червените" пожелаха да не играят срещи до 15 май заради бум на COVID-19 в отбора, но по всичко изглежда двубоите ще се състоят. Ето какво публикува БФС в сайта си:

COVID-19 вилнее в ЦСКА 1948 - десет заразени играчи, гостуването на "Лаута" се отлага
COVID-19 вилнее в ЦСКА 1948 - десет заразени играчи, гостуването на "Лаута" се отлага

"Във връзка с молбата на ФК ЦСКА 1948 за отлагане на планираните двубои на клуба от първенството на ППЛ поради бум на положителни тестове за COVID-19, ръководството на Българския футболен съюз държи да внeсе следните уточнения:

- По предложение на Медицинската комисия към БФС от 5 август 2020 г., съгласувано с държавните здравни власти, мач от професионалния ни футбол може да бъде отложен при над 10 доказано заразени с коронавирус играчи. Поради тази причина СТК взе предвид съображенията на ФК ЦСКА 1948 и отложи срещата с Локомотив (Пловдив).

ЦСКА 1948: Мачът с ЦСКА-София трябва да бъде отложен, можем да излезем с набор 2010
ЦСКА 1948: Мачът с ЦСКА-София трябва да бъде отложен, можем да излезем с набор 2010

- Предвид сгъстената програма на ППЛ и насрочената дата за финал в турнира за Купа България, въз основа на изискванията на УЕФА за краен срок на завършване на шампионатите преди старта на европейското първенство по футбол и предстоящите ангажименти на българския национален отбор, както и с оглед спазването на феърплея и равнопоставеността между клубовете при формиране на крайното класиране в Първа лига, БФС няма възможност да уважи искането на ФК ЦСКА 1948 за отлагане и пренасрочване на останалите двубои на клуба и те ще се проведат по предварително обявената програма.

- Ръководството на Българския футболен съюз си дава сметка за изключително сложната ситуация, в която се намират не само футболните клубове, но и цялото ни общество и призовава към строго следване на мерките и препоръките, наложени от Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта. Още веднъж настойчиво препоръчваме на всички клубове от системата на БФС да спазват противоепидемичните мерки с цел минимизиране риска от заразяване и нормално протичане на футболните първенства".

Нов сериозен казус може да разклати еfbet Лига
Нов сериозен казус може да разклати еfbet Лига

Българският футболен съюз вече отмени една среща на ЦСКА 1948 срещу Локомотив (Пловдив), която трябваше да се проведе вчера (04.05). Следващият двубой на "червените" е с ЦСКА-София на 7.05. 

Още от БГ Футбол

Виж всички